Zróbmy kebaba w domu
Co stoi nam na przeszkodzie w tym, żeby zrobić kebaba w domu. Nic, absolutnie nic, a to dlatego, że nie ma osoby, która mogłaby nam tego zabronić. Żyjemy w wolnym kraju. W każdym razie na pewno przydałoby nam się parę składników jak bułka do kebaba, mięso i dodatki. A do tego może jakiś gazowany napój. Na pewno wspaniale się to uzupełni. O, i nie zapominajmy o sosie, to również jest naprawdę ważna sprawa, która na pewno nam się przyda. W każdym razie zacznijmy od tego, że wybierzemy mięso. Na pewno zawsze chętnie braliśmy wołowinę. No, czasami wieprzowinę, jeśli nie mieliśmy wyjścia. To może tym razem zdecydujemy się na drób, ponieważ to również jest naprawdę ciekawa opcja, która może nam odpowiadać. Na pewno będzie pysznie. W każdym razie powinniśmy spróbować. Na pewno nie pożałujemy. Dobrze, teraz dodatki. Na pewno tradycyjne pomidor, ogórek, sałatka, cebula i to tam jeszcze mamy w domu. W sumie to można dodawać nawet wszystko, co mamy w lodówce. Wszystko zależy od tego, za czym sami przepadamy. Jeśli nie lubimy oliwek, to ich raczej tutaj nie damy. Jeśli nie przepadamy za pomidorami, to na pewno nie powinniśmy ich dodawać. To chyba jasne? Dobrze, to teraz sosy. Zastanówmy się, czy wolimy ostry, czosnkowy, ketchup, a może jeszcze inny, jak ziołowy? Inwencja należy do nas. Możemy zrobić nawet wszystkie, jeśli tylko nam to podoba się i nie będziemy raczej na to narzekać. W każdym razie warto to przemyśleć dobrze i nie żałować potem. Gdy skończymy, zjemy na pewno nasze dzieło kulinarne.