Zróbmy domowego kebaba

A może zastanawiamy się nad tym, jak zrobić kebaba? W końcu uwielbiamy to danie, ale nie zawsze mamy kasę lub czas na to, by się wybrać do jakiegoś lokalu, a zamawianie nie wchodzi w grę, ponieważ zawsze dochodzi on ciepły. W takim razie powinniśmy o tym pomyśleć już dzisiaj. Zacznijmy od tego, że pomyślimy nad składnikami, których będziemy do tego potrzebować. W końcu nie będzie to tylko bułka lub ciasto. Właśnie, w czym byśmy go chcieli? Może tym razem w bułce. Wyjdzie nas to pewnie o wiele taniej, a poza tym to będzie wersja próbna. Potem możemy spróbować w cieście. Ale to następnym razem. W takim razie zacznijmy. To już mamy, teraz przydałoby nam się odpowiednie mięso, które będzie nam odpowiadać. Zawsze pragnęliśmy spróbować jagnięciny. Wiemy, że kebaby są z nią robione, ale naprawdę rzadko, więc my taki sobie zrobimy. Jednak nie wiemy, co zrobić, by uzyskać takie plasterki jak w kebabie, który zwykle kupowaliśmy. Na pewno warto się nad tym zastanowić i przemyśleć tę kwestię. A może spróbować kupić specjalne urządzenie do tego lub smażyć mięso na patelni i kroić? Na pewno na coś ciekawego wpadniemy. W każdym razie warto również zadbać o różne sałatki i sosy. W tym ostatnim możemy puścić wodzę fantazji i samemu coś stworzyć. Wystarczy majonez, odpowiednie dodatki i na pewno stworzymy niejeden wspaniały sos. Wszystko zależy od tego, jak ostry czy łagodny chcemy oraz od wielu innych czynników. Na pewno jednak nie zmarnujemy ani jednej chwili i stworzymy wspaniały kebab już dziś.