Mięsne pakieciki z pieczarkami

0
1009

Składniki:

1. 1 duży filet z piersi kurczaka
2. Pół kilograma pieczarek
3. 1 nieduża cebula
4. 15 dag żółtego sera
5. Olej do smażenia
6. Masło do formy
7. Vegeta, słodka papryka
8. Przyprawa do kurczaka
9. Zielona pietruszka
10. Sól, świeżo zmielony czarny pieprz

Wykonanie:

Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Wrzucić na rozgrzany olej i zeszklić. Pieczarki oczyścić, pokroić w plasterki i dodać do cebuli. Przyprawić do smaku i podsmażyć.
Żółty ser zetrzeć na tarce z dużymi oczkami i wymieszać z pieczarkami i cebulą. Dodać umytą i posiekaną zieloną pietruszką, wymieszać.
Mięso umyć i osuszyć. Pokroić na plastry i rozbić przez folię spożywczą. Płatki mięsa posypać przyprawą do kurczaka. Plastrami mięsa wyłożyć posmarowane masłem foremki do babeczek tak, aby część mięsa wychodziło poza foremki. W środek mięsa nałożyć porcje farszu i przykryć mięsem wystającym poza foremki. Piekarnik nagrzać do 180 stopni i wstawić blaszkę z mięsem na około pół godziny. Pod koniec pieczenia posypać zmieloną papryką.