Składniki:

1. 2 podwójne filety z piersi kurczaka (60 dag)
2. 3 pomidory
3. 2 papryki
4. 1 nieduża cukinia
5. 1 cebula
6. Pół szklanki bulionu warzywnego
7. 20 dag makaronu wstążki
8. 2 ząbki czosnku
9. 1 kieliszek białego wina
10. 4 łyżki oliwy
11. 1 łyżka musztardy miodowej
12. 1 liść laurowy
13. Sól, świeżo zmielony czarny pieprz

Wykonanie:

Wino, 2 łyżki oliwy, musztardę i obrany i przepuszczony przez praskę czosnek wymieszać, doprawić do smaku solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem.
Mięso umyć, osuszyć i pokroić w kostkę, a następnie włożyć do przyrządzonej marynaty i schłodzić przez pół godziny.
Cukinię umyć i pokroić w plastry; paprykę oczyścić z gniazd nasiennych umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. Cebulę obrać i posiekać. Pomidory sparzyć, zdjąć skórkę i pokroić na cząstki.
W rondlu rozgrzać resztę oleju i zrumienić na nim pokrojone mięso. Dodać warzywa i smażyć jeszcze wszystko razem około 4 minut, a następnie wlać bulion, dodać listek laurowy i doprawić do smaku. Przykryć i dusić przez 10 minut.
Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu al dente, dodać do rondla z mięsem i warzywami. Wymieszać.