Składniki:
1. 4 kotlety z piersi kurczaka
2. 1 strąk żółtej papryki
3. 1 strąk czerwonej papryki
4. Garść fasolki szparagowej
5. 5 pomidorków koktajlowych
6. Pół pęczka tymianku
7. Pół pęczka natki pietruszki
8. 2 gałązki rozmarynu
9. 1 duży por
10. 1 cukinia
11. 2 łyżki oleju
12. 3 łyżki oliwy
13. Sól, świeżo zmielony czarny pieprz
Wykonanie:
Mięso dokładnie umyć, osuszyć i rozbić lekko wkładając między dwa kawałki folii spożywczej. Zioła dokładnie opłukać i osuszyć a następnie drobno posiekać. Na patelni rozgrzać oliwę, kotlety obtoczyć w ziołach i usmażyć na gorącym tłuszczu z obu stron.
Oczyścić i umyć warzywa; por pokroić w talarki, cukinię w półplasterki, papryki w paski. Fasolkę przebrać, poobcinać końce, umyć i osuszyć. Na patelni rozgrzać olej i wrzucić na nią rozdrobnione warzywa posypując je odrobiną zmieszanych świeżych ziół; smażyć od czasu do czasu mieszając aż staną się miękkie.
Na talerzach położyć po kotlecie, na nim porcję warzyw, drugi kotlet i znowu warzywa. Piramidki udekorować pomidorkami pokrojonymi w ósemki.